Baş bölgesinin hareketli oluşu, kendi başına hareket edemeyen hastanın yarı oturur veya oturur pozisyona getirilmesini sağlar. Ayak bölümü hareketi, dizlerin hareket etmesini sağlayarak sağlıklı kan basıncına destek olur. Asansör özelliği ile hasta karyolası yukarı-aşağı hareket ettirilerek tedavi için ihtiyaç duyulan yüksekliğe getirilir. Trenlendenburg ya da bir başka ifade ile tahterevalli hareketi, karyolanın baş ve ayak kısmından aşağı-yukarı hareketidir. Tüm bir şekilde karyola baş kısmından yukarı kalkar veya ayak kısmından yukarı kalkar. Hasta bedeni kıpırdamadan tahterevalli hareketi ile pozisyon aldırılır.
2 ve 3 motorlu hasta karyola çeşitlerine göre onlarda olmayan trenlendenburg hareketi ve 2 motorlu olanlarda bulunmayan asansör hareketi ile beklentileri en iyi şekilde karşılayan 4 motorlu hasta karyolası, el kumandası ile pratik bir şekilde pozisyon aldırılan çok özellikli bir modeldir. 200 kg taşıma kapasiteli olup kilolu hastaların tedavisinde de tercih edilir. Yatarak tedavi gören, yatalak yaşlı ve hastaların bakımını ve tedavisini kolaylaştıran özellikleri ile hastane ve ev ortamında kullanım içindir.
ABS malzemeli karyola başlık ve korkulukları kolay bir şekilde çıkarılıp takılabilir ve kolayca temizlenir. 360 derece dönebilen ve güçlendirilmiş tekerlekler kilitlenebilir özelliktedir. 4 adet piston motoru, kullanışlı el kumandası, anti-bakteriyel karyola başlık ve korkulukları, elektrostatik tozboyalı ve 200 derecede fırınlanmış metal aksamı, 2 adet serum asma yeri ve 1 adet serum askılığı ile aranan tüm özelliklere sahip bir hasta karyolası çeşididir.
4 Motorlu Full ABS Hasta Karyolası Özellikleri